[O1] Zasysające powietrze do kabiny?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Richie
    Classic
    • 2010
    • 8

Zamieszczone przez PieTrzaK
    mecholl, ja wnioskuję ze tylko właściciel auta będzie mógł nie mieć dokumentów. A ani ojciec ani ja właścicielami wg dokumentów nie jesteśmy. Niejako "pożyczamy" samochód od matuli.

Chyba :roll:
    a no ciekawe jak to będzie ale mam nadzieję, że tak jak u Skandynawów. Nie ważne czyj samochód, jeśli nie było zgłoszenia, że samochód kradziony i ma ważny przegląd i ubezpieczenie to jedziesz dalej. Jeszcze się nie spotkałem, żeby się mnie sptytali do kogo należy samochód. Życzę Wam i sobie żeby w PL było tak samo
  • MoFoSN
    Drive
    • 2009
    • 47

Witam,
    Mam pytanie, może ktoś miał podobny problem.
    Otóż podczas większej prędkości (około<70km/h) zaczyna się efekt tak jakby zasysania powietrza w środku kabiny. Na moje "ucho" powietrze dostaje się gdzieś z okolic podszybia.
    Spotkał się ktoś z takim problemem?
    Pozdrawiam

Komentarz

• phrix
      L&K
      • 2007
      • 1000
      • Audi
      • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Problemem nie są czasem wycieraczki ?? Jeżeli wpadają w wibracje to efekt będzie podobny to wymienionego. Pytanie czy wpadające powietrze czuć, czy tylko słychać ?
      Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• MoFoSN
        Drive
        • 2009
        • 47

Akurat noszę się z zamiarem wycieraczek, więc po wymianie zobaczę czy jest różnica. Zrobię to jutro i napiszę. Faktem jest, że raczej odgłos jest słyszalny a odczucia tego powietrza nie ma.

Komentarz

• phrix
          L&K
          • 2007
          • 1000
          • Audi
          • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Polecam wycieraczki aero doplata kilka złotych do zwyczajnych a jest "lans na dzielni" i nie ma buczenia przy szykiej jezdzie :lol:

Jeżeli to nie pomoże to sprawdz czy czasem lusterko nie jest lekko złożone ( odgłosy wtedy też przypominają zasysanie)
          Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• zbynson
            Classic
            • 2010
            • 7

Witam,mam podobny problem w mojej O2 z tym że u mnie odgłos dochodzi z okolic tylnych lewych drzwi,myślałem że to uszczelka ale po obklejeniu od zewnatrz taśmą szczelin drzwi efekt był ten szm.Misa ktos podobny problem? bo nie chce rozbebeszać wszystkiego z tyłu żeby dojść co sie dzieje,no chyba że w ostateczności,aha i dodam tylko że auto nie było bite.pozdrawiam.

Komentarz

• phrix
              L&K
              • 2007
              • 1000
              • Audi
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Sprawdz czy problemem nie jest mała szybka. W O2 byly problemy z jej szczelnoscia.

_

Komentarz

• florek186
                Ambiente
                • 2009
                • 235

Mam podobny problem i te nie wiem od czego to może być ale sprawdzę te wycieraczki jeszcze
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=27260
                Było: 110 KM 235NM
                potem: 129KM 267Nm
                Obecnie: 154KM 354NM

Komentarz

• MoFoSN
                  Drive
                  • 2009
                  • 47

Cóż, po wymianie wycieraczek poczułem różnice. Odgłosy są dużo mniejsze, aczkolwiek nie znikły całkiem. Teraz przynajmniej nie mam wrażenia, że powietrze gdzieś mi się wdziera obok szyby.

Komentarz

• phrix
                    L&K
                    • 2007
                    • 1000
                    • Audi
                    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kupiłeś wycieraczki ze spojlerem czy zwaczajne ? Może sprężyna już jest słaba, albo ramiona zbyt wysoko ustawione.

_

Komentarz

Pracuję...